Amerikaanse investeringsmaatschappij opent kredietfonds voor Nederlands MKB

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR heeft onlangs een kredietfonds ter waarde van ruim 1 miljard euro opgericht in Nederland en Duitsland en meldt zich daarmee als nieuwe speler van formaat op de Nederlandse markt voor alternatieve MKB-financiering. Dat meldt MKB Nederland.

Amerikaanse investeringsmaatschappij opent kredietfonds voor Nederlands MKB

Het fonds is bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf en is volgens de ondernemersorganisatie een welkome aanvulling op de kredietmogelijkheden in Nederland.

Traditionele MKB-financiering

Traditioneel doet het MKB voor leningen een beroep op de drie grote banken in Nederland. Maar daar kunnen bedrijven niet altijd terecht. MKB Nederland: ‘Ze wijken uit naar andere partijen die leningen verstrekken. Die markt neemt toe met de komst van KKR. Hieruit blijkt ook dat het Nederlandse MKB in het buitenland wordt gezien als een interessante investeringspartij.’

Bedrijven in de groei

KKR richt zich op bedrijven die al redelijk succesvol zijn. Voor deelname aan het kredietfonds moeten partijen een jaaromzet van minstens 600.000 euro en groeiplannen hebben. Leningen kunnen daarom gebruikt worden voor bijvoorbeeld het doen van een overname of het uitbreiden van vestigingslocaties et cetera.

Meer informatie over MKB Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!