Amerstreek gaat meer samendoen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BN De Stem

De gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg en Drimmelen kunnen samen een veel sterker economisch blok vormen, door het beleid over bedrijventerreinen nauw op elkaar af te stemmen.

Amerstreek gaat meer samendoen

Dat 'samen doen' bij het managen van bedrijventerreinen is de gedachte achter een pilotproject van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in opdracht van de provincie.

De BOM laat op dit moment door een extern bureau in kaart brengen wat de sterke punten zijn per Amerstreekgemeente en per bedrijventerrein. Een conceptvisie moet begin 2012 gereed zijn.

In die visie moet staan hoe de gemeenten gedrieën een ijzersterk en aantrekkelijk economisch blok kunnen vormen binnen de grotere samenwerkingsregio van West-Brabant.

"De Amerstreek is best een sterke subregio. Er wordt al op veel vlakken samengewerkt en de gemeentebesturen kennen elkaar goed. Het idee is dat je met zijn drieën de ondernemers die er zijn, of die zich willen vestigen, beter kunt bedienen. Waar de één bepaalde ruimte tekort heeft, heeft de ander ruimte over", zegt projectleider Jeroen Krijgsman van de BOM.

lees verder>>

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!