Annefrid Imenkamp (Chocstar) wint The Next Entrepreneur 2012

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Annefrid Imenkamp is met haar bedrijf Chocstar de winnaar van The Next Entrepreneur 2012, de verkiezing voor de beste startende ondernemer van MKB-Nederland en Rabobank.

Annefrid Imenkamp (Chocstar) wint The Next Entrepreneur 2012

In de finale in Utrecht liet zij vanmiddag drie collega-ondernemers achter zich. Volgens de jury onderscheidt Imenkamp zich door uitstekend allround ondernemerschap. De jonge ondernemer verdient met haar overwinning een geldbedrag van in totaal €15.000. MKB-Nederland en Rabobank willen met deze nieuwe ondernemersverkiezing het startend ondernemerschap stimuleren en belonen.

Annefrid Imenkamp (31) richtte Chocstar anderhalf jaar geleden op met de ambitie de Ben & Jerry’s van de chocolade te worden. Bij Chocstar kunnen klanten naar eigen smaak en vorm chocolade bestellen. Imenkamp nam het in de finale van The Next Entrepreneur 2012 op tegen Erik Nicolai (29) uit Bunschoten (New Day at Work – software op maat voor kleine bedrijven), Jos Jongenotter (27) uit Rijswijk (Healthy Food Company - automaten met gezonde snacks) en Dorien Dek (27) uit Rotterdam (Evou/Creative Sports Design bv – vrouwelijke sportkleding). Elk van deze finalisten had al €2.500 verdiend met het winnen van de voorrondes. In de finale kwam daar nog eens €12.500 bij voor Imenkamp. Ze steekt het prijzengeld in de ontwikkeling van een 3D-chocoladeprinter.

Oordeel van de jury

Volgens de jury, die bestond uit Paul Dirken (directeur Bedrijven, Rabobank), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland) en Klaas Korte (topondernemer, Kaartje2go), voldoet Chocstar als beste aan de criteria voor The Next Entrepreneur. Imenkamp is gedreven, maakt goed gebruik van haar netwerk en sociale media. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en onderneemt verstandig en met reële prognoses. Focus, financiën en kennis van haar doelgroep – aan Chocstar is eigenlijk alles goed, concludeerde de jury eensgezind.

Over The Next Entrepreneur

The Next Entrepreneur is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank. Met deze nieuwe verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken. Juist in deze economisch lastige tijden is het belangrijk dat (oriënterende) starters worden ondersteund en geïnspireerd. The Next Entrepreneur voorziet daarin, door het delen van ervaringen van andere ondernemers, relevante kennis, advies en inspirerende praktijkcases. Dat gebeurt via social media, de website www.thenextentrepreneur.nl, www.ikgastarten.nl van de Rabobank en de MKB startersdesk van MKB-Nederland. Deelname aan de verkiezing zelf stond het afgelopen jaar open voor ondernemers die van plan zijn binnen een jaar te starten of maximaal twee jaar geleden hun bedrijf zijn gestart.

Na de start van de eerste editie van The Next Entrepreneur in het voorjaar van 2012 hebben ruim 3.500 ambitieuze ondernemers zich aangemeld. Na diverse selectierondes streden de overgebleven 16 kanshebbers afgelopen najaar tijdens vier regionale startersevenementen om de vier finaleplaatsen. De beste vier wonnen met het bereiken van de finale ieder al € 2.500. Voor de uiteindelijke winnaar is daar nog een bedrag van € 12.500 bijgekomen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!