AOC en ROC’s in Oost-Brabant bundelen krachten

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Agrifood Capital

Zowel Agrarische Opleidingscentra (AOC’s) als Regionale Opleidingscentra (ROC’s) bieden de opleiding tot foodoperator. Op die onderdelen waar beide opleidingen verschillen en elkaar kunnen versterken, slaan deze praktijkopleidingen in Oost-Brabant nu de handen ineen.

AOC en ROC’s in Oost-Brabant bundelen krachten

In de maanden mei en juni 2015 krijgen leerlingen van de Foodoperator opleiding van ROC de Leijgraaf theorie- en praktijklessen over HACCP en voedselveiligheid/hygiëne in het Food&Fresh Lab van De Groene Campus in Helmond. In de periode augustus-oktober komen leerlingen van de Groene Campus naar ROC de Leijgraaf voor proces/besturing theorie en praktijk binnen de praktijkruimte procestechniek ‘X-Factory’. Door theorie- en praktijkkennis onderling uit te wisselen, worden beide praktijklocaties breder ingezet en wordt er meer uit de opleidingen gehaald.

Volgende stap: ROC Koning Willem I college

In een vervolgstap wordt de samenwerking uitgebreid met ROC Koning Willem I College (‘Waterfabriek’) in Den Bosch. Leerlingen van de drie opleidingen doorlopen dan op de drie praktijkcentra Food&Fresh Lab, Waterfabriek en X-Factory een deel van hun opleiding tot food operator. De drie centra sluiten perfect op elkaar aan waardoor de leerlingen na de opleiding over basiskennis en -vaardigheden over de volle breedte van het operatorberoep bezitten. Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat toekomstige foodoperators beter voorbereid zijn op een baan in de voedingsmiddelenindustrie. Een mooi initiatief dat past in de strategische agenda van AgriFood Capital.  

Contact

 Voor meer vragen contact: josvanasten@food-feed.nl

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!