Apeldoorn trots onderdeel van Cleantech Regio

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Apeldoorn

De Stedendriehoek profileert zich graag tegenover andere regio’s en omdat veel bedrijven bezig zijn met zowel innovatie als duurzaamheid is gekozen voor de vlag van ‘Cleantech Regio’.

Apeldoorn trots onderdeel van Cleantech Regio

Om hier een goed begin mee te maken, vond afgelopen maandag en dinsdag in de Deventer Schouwburg het congres Cleantech Tomorrow plaats.

Inspiratie

Op de eerste dag waren, naast studenten, ruim vijfhonderd mensen van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden aanwezig. Zij lieten zich achtereenvolgens inspireren door kunstenaar, ondernemer en ontwerper Daan Roosegaarde. Marjan Minnesma, directeur duurzaamheidsorganisatie Urgenda en Nr. 1 Trouw duurzame top 100. Als kers op de taart werd de zaal meegenomen op de reis van Robert Swan, bekend poolreiziger, wereldmilieuleider en drijvende kracht achter de Stichting 2041.

Challenges

Op de tweede dag kregen een groep studenten uitdagingen aangedragen van ondernemers uit de regio, zogenaamde ‘challenges’. De studenten moesten met praktische en uitvoerbare oplossingen komen die passen binnen het werkveld Cleantech: duurzaam en innovatief. Natuurlijk moesten de ideeën worden gepresenteerd aan een groot publiek zodat iedereen de inspiratie kon voelen van dit gebeuren.

Winnaar was de studentengroep die voorstelde om het afval van sportverenigingen te recyclen voor 3D-printers. Zij kregen een cheque van 10.000 euro, waarvan ze de helft naar eigen inzicht mogen uitgeven. De andere helft moet gebruikt worden voor het ontwikkelen van hun idee.

Het congres was een groot succes en de Stedendriehoek gaat het daarom volgend jaar overdoen. Op 2 en 3 februari 2015, maar dan in Apeldoorn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!