Arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant start met stagebeurs

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Eindhoven

De 14 regiogemeenten in Zuidoost-Brabant introduceren als eerste gemeenten in Nederland de Stagebeurs. Dit is een subsidie van maximaal 50% op de stagevergoeding voor bedrijven die een stage aanbieden voor MBO-leerlingen die een BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) volgen.

Arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant start met stagebeurs

Stagebeurs.nu

Stagebedrijven kunnen de subsidie aanvragen via www.stagebeurs.nu. Op deze website is ook meer informatie te vinden met de voorwaarden om in aanmerking te komen en Veelgestelde vragen en Antwoorden.

Aanleiding

Het werven en vinden van geschikte stageplaatsen is de afgelopen jaren een probleem voor onderwijsinstellingen en leerlingen. Uit onderzoek van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB) blijkt dat er afgelopen jaar 14.500 van de in totaal 514.000 MBO-studenten geen stageplek konden vinden. De grootste oorzaak van dit tekort aan stageplaatsen zit in de sectoren die door de crisis zijn getroffen.

Stimuleren

Staf Depla, wethouder Werk, Economie en Beroepsonderwijs van centrumgemeente Eindhoven: “Voor elke jongere een betaalde stageplek, die past bij zijn of haar MBO-opleiding. Dat is wat ik wil. Want zo maken jongeren een goede kans op werk en krijgen ze een mooie start van hun werkleven. Om dat te stimuleren bieden we stagebeurzen aan leerbedrijven aan.”

* De stagebeurs is een tijdelijke subsidieregeling tot 15 juli 2015 en is medegefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!