Arnd Thomas nieuwe voorzitter BZW Zeeland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BZW

Arnd Thomas, directeur Dow Terneuzen, wordt per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van de BZW Zeeland. Thomas volgt de huidige voorzitter van de BZW Zeeland, Roel Adriaansens, op.

Arnd Thomas nieuwe voorzitter BZW Zeeland

Roel Adriaansens, directeur Veiligheid, Gezondheid en Milieu bij Dow, zal de voorzittershamer na 3 jaar voorzitterschap officieel overdragen op de BZW nieuwjaarsbijeenkomst,die zal worden gehouden op dinsdag 7 januari 2014 in het Scheldetheater in Terneuzen.

Arnd Thomas

Arnd Thomas (48) is sinds april 2013 directeur van Dow Terneuzen. Daarvoor was hij directeur van 2 Dow sites in Duitsland; in 2010 in Boehlen en vanaf 2011 in Stade, een grote Dow site in de omgeving van Hamburg. In de carriere die Arnd Thomas sinds 1989 bij Dow doorloopt was hij eerder ook productieleider van de polyolefins in Terneuzen en Dow’s business director voor de polyethyleenbusiness. Naast zijn Dow verantwoordelijkheden vervulde hij verschillende bestuurlijke rollen in externe vertegenwoordigende organisaties, zoals in Plastics Europe, als vice-voorzitter van de VCI-Nord in Duitsland, de Raad van toezicht werkgevers organisatie Niedersachsen en in de Raad van Bestuur van Euro Chlor in Brussel. 

Zeeuwse belangen op de kaart zetten

“Ik kijk er naar uit om met bestuur en leden het goede werk van de afgelopen jaren voort te zetten”, aldus de aspirant voorzitter. Meer dan ooit is het belangrijk dat we Zeeland op de kaart zetten als preferente regio voor duurzame groei en werkgelegenheid, waarin het bedrijfsleven een cruciale rol heeft. Wanneer we de maakindustrie, innovatie en hoogstaand onderwijs willen behouden, moeten we als ondernemers de gehele keten bedienen, grensoverschrijdend werken en samen raakvlakken definiëren. Ik ben vereerd dat ik als industrie vertegenwoordiger het vertrouwen krijg en ben zeer gemotiveerd om met de BZW Zeeland de Zeeuwse belangen nog beter op de kaart te zetten in Den Haag en Brussel.”

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!