Atelier Eindhoven van de grond dankzij crowdfunding

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brainport Development

Met hulp van Brainport Development is het Luuk Visser gelukt om via crowdfunding de financiering voor een uniek machinepark voor hout- en metaalbewerking in Eindhoven rond te krijgen.

Atelier Eindhoven van de grond dankzij crowdfunding

”Ik ben onwijs trots dat het gelukt is, ik had niet durven dromen dat het ONS binnen 7 weken zou lukken om Atelier Eindhoven te financieren! Piet ik wil jou persoonlijk bedanken voor jouw steun!”
 
Deze enthousiaste mail stuurde Luuk Visser, initatiefnemer van Atelier Eindhoven, deze week naar Piet van der Wielen, sectormanager MKB Advies a.i. van Brainport Development. De opgetogen reactie is logisch. Vanuit het niets wist Visser in korte tijd zijn droom waar te maken; de financiering van een doe-het-zelf werkplaats op Strijp-T (tegenover station Beukenlaan) waar ondernemers, vormgevers, studenten, kunstenaars en buurtbewoners terecht kunnen om gebruik te maken van een uitgebreid machinepark voor hout- en metaalbewerking.

Crowdfunding nog open

Het geld is bijeengebracht via crowdfunding. Visser heeft hiervoor een beroep gedaan op het Eindhovense ‘The Dutch Deal’ dat via haar website investeerders aantrekt voor MKB-ondernemers. Inmiddels is het streefbedrag (60.000 euro) ruim gehaald (103 procent) en zijn er nog 52 dagen te gaan voordat de zoektocht naar investeerders stopt. “We blijven nog even doorgaan want als jonge onderneming is het wel prettig als je een buffer kunt opbouwen”, vertelt Visser.

Verhuur van ateliers

Op 1 september wordt begonnen met de bouw van het Atelier met een werkplaats circa 650 vierkante meter, met de optie om de oppervlakte ruim te verdubbelen. Een maand later kunnen mensen vaste atelier- en klusruimte huren, inclusief gebruik van het volledige machinepark. Het is mogelijk om werkstations met alle voorzieningen per uur te huren. Het concept is volgens Visser uniek in Eindhoven en de behoefte blijkt groot. “Er is veel positieve energie rondom het project. Ik krijg veel enthousiaste reacties en intussen zijn bijna alle ateliers verhuurd, maar vooral start-ups en jonge bedrijven zijn zeker nog welkom. We pakken trouwens meteen door en zijn gastheer voor de komende uitreiking van de Dutch Design Awards.”

Delen van productiemiddelen

Als verwoed klusser kent Visser de doe-het-zelf perikelen. “Om iets te maken heb je soms dure apparatuur nodig. Kopen is geen optie want daarvoor gebruik je het te weinig en blijft het rendement veel te laag. Lenen of huren is vaak lastig. Ik hoor overal dezelfde verhalen. De kern van het Atelier is het delen van dure productiemiddelen. Hierdoor kunnen onze klanten gebruik maken van faciliteiten die ze zelf niet kunnen betalen en verder ook niet voorhanden zijn. Daarnaast bieden wij hulp bij het klussen, cursussen en de mogelijkheid om te exposeren.”

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!