AtexLicht LED pilot van start op bedrijventerrein Dombosch

  • Innovatie & MVO
  • Bron: BOM

Vrijdag 19 februari was de officiële start van een pilot met lichtmasten voorzien van LED armaturen.

AtexLicht LED pilot van start op bedrijventerrein Dombosch

Aan de 500 meter lange Zalmweg op het Raamsdonksveerse industrieterrein Dombosch staan de lichtmasten met LED verlichting. De intensiteit van de verlichting wordt in de nachtelijke uren gedimd, waardoor een extra energiebesparing gerealiseerd wordt.

Het in Raamsdonksveer gevestigde bedrijf AtexLicht, fabrikant iGuzzini en de lokale overheid hebben in samenwerking deze pilot gerealiseerd. De bijzonder vormgegeven lichtmast in combinatie met de gekozen LED techniek, maakt het mogelijk om over dezelfde afstand drie masten minder te plaatsen dan voorheen. Door het individueel te kunnen inregelen (dimmen) van de armaturen is een extra energiebesparing mogelijk. Deze dimming zal de komende maanden ingeregeld gaan worden. Uitgangspunt bij de dimming is het verkeersaanbod. Dit laatste zal door metingen plaatsvinden. Naast de energie- en onderhoudsvriendelijke pilot is de lichtvervuiling vrijwel nihil.

Directeur AtexLicht, Louis de Wit, waarschuwde tijdens de kick-off voor een al te groot optimisme: "Led kan alleen energiezuinig, goed voor het milieu, voor lagere onderhoudskosten en een eventuele verhoogde veiligheid zorgen als het gehele installatie onder professionele voorwaarden tot stand komt. Led is niet per definitie het alternatief."

AtexLicht heeft inmiddels meerdere LED pilots operationeel waaronder zorgcentra (meten is weten).

Gemeente Geertruidenberg, wethouder Louise Laurijssen zag dan ook alleen maar voordelen in de samenwerking. "Het is goed voor de veiligheid op ons bedrijventerrein, het milieu en voor de gemeentelijke portemonnee."

Wilt u meer informatie over deze pilot, neemt u dan contact op met AtexLicht middels telefoonnummer 0162 -52 34 42 of  stuur een email naar info@atexlicht.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!