Autokilometers terugdringen in de Stedendriehoek

  • Logistiek & Vervoer

Slim Reizen Slim Sparen, onderdeel van mobiliteitsmanagement in de Stedendriehoek, slaat aan: bijna 200 gebruikers die af en toe hun auto laten staan werken samen aan het terugdringen van het aantal autokilometers in de regio.

Autokilometers terugdringen in de Stedendriehoek

En daarnaast sparen ze voor leuke extraatjes: maandelijks maximaal € 40 aan VVV-bonnen!

Sinds begin 2012 kunnen werknemers van convenantpartners van het project Slim Werken Slim Reizen in de Stedendriehoek sparen met Slim Reizen Slim Sparen. BührmannUbbens is één van de convenantpartners en werknemer Sjaak Gerrits spaart ook mee. Gemiddeld laat hij één keer in de week zijn auto staan en neemt hij de trein van Apeldoorn naar Zutphen. “De laatste tijd ging ik vaker met de trein: de kade in Zutphen, waar ons kantoor zit, stond door het winterse weer vaak blank. Dat levert files op en de trein is dan veel sneller!” Normaalgesproken is de reistijd per auto en met het openbaar vervoer ongeveer gelijk: van deur tot deur een half uur. “Deze actie spoort me aan om soms eens extra de trein te nemen: dat betekent meer VVV-bonnen aan het einde van de maand! En ik vind het prettig om ontspannen in de trein een krantje te lezen. Het is comfortabel en ik heb geen last van files.”

Bonnen op de deurmat na verzilververzoek

Sommige werknemers van convenantpartners laten hun auto af en toe staan en ontdekken de voordelen van het OV; anderen gebruikten het OV al eerder, maar sparen nu ook voor VVV-bonnen. Via de website www.slimreizenslimsparen.nl geven zij hun OV-kilometers door. Het gespaarde saldo wordt op de site bijgehouden en via de site kunnen zij een verzilververzoek indienen: de VVV-bonnen worden dan toegestuurd.

De actie Slim Reizen Slim Sparen is onderdeel van Slim Werken Slim Reizen Stedendriehoek, een initiatief voor het terugdringen van autokilometers in de regio. Dertig aangesloten convenantpartners werken hieraan mee. Kijk voor meer informatie op www.slimreizenslimsparen.nl.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!