Avans voert ranglijst Keuzegids Hbo 2017 aan

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is dit jaar opnieuw de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2017. Avans staat al 8 jaar lang in de top 3 en behaalt nu voor de vijfde keer een nummer-1-positie.

Avans voert ranglijst Keuzegids Hbo 2017 aan

Het onderzoek ‘Beste studies 2016’ van weekblad Elsevier dat ook deze week verscheen, bevestigt de toppositie van Avans. Elsevier noemt Avans de beste ‘brede hogeschool’.

Ieder jaar verschijnt de Keuzegids Hbo om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. De Keuzegids Hbo baseert zijn ranglijst onder andere op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Landelijk namen dit jaar meer dan 300.000 studenten deel aan die enquête. Ruim 13.000 Avansstudenten vulden de enquête in.

Al jaren toppositie

Voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool Paul Rüpp: “Het is een groot compliment aan de organisatie dat studenten voor de vijfde keer onze hogeschool op 1 zetten. Na 8 jaar in de top 3 durf ik wel te zeggen dat we blijkbaar een aantal dingen goed doen. Op de eerste plaats is dat luisteren naar je studenten, niet alleen tijdens landelijke enquêtes, maar door het jaar heen. En dat luisteren kunnen we doen omdat we er heel bewust voor kiezen een grote hogeschool te zijn met veel zelfstandigheid voor de verschillende onderdelen. Daardoor kunnen we toch kleinschalig opereren. Dat voelt goed voor studenten en voor medewerkers.

We hebben nu een prachtig Keuzegids-resultaat, de eerste plaats in de Elsevier-ranking en de hoogste score van de hbo’s in het onderzoek ‘Beste Werkgevers’ van Effectory en Intermediair. Ik ben dan ook heel erg trots op alle mensen van Avans die dit samen voor elkaar krijgen. Het meest verheugd ben ik dat de organisatie zo ambitieus blijft en er jaar op jaar in slaagt steeds weer iets beter te scoren. Dat is een prestatie van wereldformaat.”

Op vrijwel alle onderwerpen bovengemiddeld

Avans scoort in de NSE op vrijwel alle onderwerpen hoger dan het landelijk gemiddelde. Bijvoorbeeld in de categorieën inhoud en opzet van de studie, praktijkgericht onderzoek, studiebegeleiding en docenten. Toch wil Avans zich op een paar onderdelen, zoals roosters en stagebegeleiding, verder verbeteren. De tevredenheid over die onderwerpen is gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar de hogeschool wil deze verder omhoog brengen.

Topopleidingen

6 opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dit betekent dat ze tot de beste van Nederland behoren. De 6 opleidingen zijn: Technische Bedrijfskunde in ’s-Hertogenbosch, Chemie in ’s-Hertogenbosch, Informatica in ’s-Hertogenbosch, Elektrotechniek in ’s-Hertogenbosch, Advanced Business Creation in ’s-Hertogenbosch en Fysiotherapie in Breda.

Nummer-1-noteringen

Van de 54 Avansopleidingen staan er 36 in de top 3 van hun eigen categorie. Daarvan staan 14 opleidingen op de eerste plaats. 7 opleidingen staan op de tweede plaats. En 15 op de derde.

In Breda zijn er nummer-1-noteringen voor Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Accountancy, Small Business en Retail Management, Integrale Veiligheid, Communicatie en Communication & Multimedia Design.

In ’s-Hertogenbosch is er een eerste plaats voor de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Chemie, Informatica, Elektrotechniek, Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Culturele en Maatschappelijke Vorming en Integrale Veiligheid. Ook HBO-Rechten van de Juridische Hogeschool, een samenwerking tussen Avans en Fontys, eindigt bovenaan.

De Keuzegids Hbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Meer informatie per opleiding en de verantwoording van de methode staan op keuzegids.nl.

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!