Award voor ondernemende studenten

  • Onderwijs & Training

Afgelopen week reikte Saxion voor het eerst de Serendipity Award uit aan het team van Melanie Fyrguth, 2e jaars studente Industrieel Product Ontwerp. Haar team was het meest ondernemende team tijdens het jaarlijkse International Project van de Academy Life Science, Engineering & Design. De award bestaat uit 50 euro aan VVV bonnen en ondersteuning van Business Developer Kees Schöller.

Award voor ondernemende studenten

Het team heeft binnen het project maar liefst vijf concepten gepresenteerd als meubels van de toekomst, de opdracht. De jury is van mening dat ze out-of-the-box hebben gedacht, focus behielden en zeer toekomstgericht aan de slag zijn gegaan. De concepten hebben veel potentie en kunnen omgezet worden in een onderneming.

Initiatiefnemers van de Serendipity Award zijn studentondernemersnetwerk Young Business Professionals, het Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap en de Kamer van Koophandel Oost Nederland. Zij sloten voor het eerst aan bij de projectweek. Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. Door de praktijkgerichte aanpak van de projectweek ontdekken de deelnemers bijvoorbeeld hun mate van ondernemendheid en het bezitten van ondernemerschapskwaliteiten. ‘Saxion heeft ondernemerschap hoog op de agenda staan. We vinden het belangrijk dat er nieuwe bedrijven ontstaan die de regio Twente en Stedendriehoek verder helpen ontwikkelen en motiveren studenten dan ook om een eigen bedrijf op te starten. Er ligt een heel netwerk, diensten en kennis voor hen klaar die hen daarbij kunnen helpen, zeker nu met de deelname van Saxion aan Kennispark Twente’, aldus Maaike Hobbel, coördinator van Young Business Professionals.

Aan de projectweek werken alle eerste-, tweede- en vierdejaars aspirant-ingenieurs van Saxion mee, van de opleidingen Chemische Technologie, Elektrotechniek, Mechatronica, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Natuurkunde en Werktuigbouwkunde. In teams van circa zeven studenten hebben zij aan verschillende opdrachten uit het bedrijfsleven gewerkt, onder leiding van een (vierdejaars-) projectleider. Diverse bedrijven hebben hiervoor een opdracht aangeleverd, waarmee de teams aan de slag zijn gegaan.

Meer informatie over Kennispark Twente:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!