Baan Bonus Breda als stimulans voor werkgevers en werkzoekenden

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Breda

Baan Bonus Breda als stimulans voor werkgevers en werkzoekenden

Met ingang van 1 januari 2011 is de Baan Bonus van kracht. Een stimuleringsregeling voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Werkgevers die een Bredase werkzoekende in dienst nemen, kunnen een eenmalig bedrag ontvangen van € 5.000,- per werknemer. Voor een jaarcontract is dat bedrag € 10.000,- per werknemer.

De Gemeente Breda stimuleert met deze regeling de werkgelegenheid en geeft werkzoekenden de mogelijkheid om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

Het voordeel van deze regeling is dat deze snel, praktisch en zonder veel formaliteiten kan worden aangevraagd. Het kost een werkgever maar vijf minuten om een digitaal aanvraagformulier in te vullen via de website www.baanbonusbreda.nl die per 1 januari 2011 operationeel is. Een match kan vervolgens snel worden gemaakt. Naast het interessante financiële aanbod heeft de Baan Bonus Breda ook nog andere voordelen. Kandidaten worden geselecteerd en gerekruteerd uit een zorgvuldig samengestelde poule van ingeschreven werkzoekenden. De werkgever bespaart hierdoor kosten voor werving en selectie. Een team van job-matchers draagt concreet kandidaten voor die goed aansluiten bij de opgegeven vacature. De werkgever heeft steeds contact met een vaste contactpersoon. Ook na de invulling van de vacature is deze bereikbaar voor vragen en advies.

 

Werkzoekende moet minimaal een half jaar een bijstandsuitkering ontvangen

 

Werkgevers kunnen voor informatie over de Baan Bonus Breda contact opnemen met Michiel Keulemans, projectleider Baan Bonus Breda, telefoon 06-132 239 51 of mailen naar baanbonus@breda.nl Voor meer informatie zie www.baanbonusbreda.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!