‘Baanbrekend’ officieel van start in Roosendaal

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Re-integratie en- bemiddelingsprogramma 'Baanbrekend' heeft in Roosendaal een sterke start gemaakt. Hier hielpen zij inmiddels al twee personen aan een baan.

‘Baanbrekend’ officieel van start in Roosendaal

Het programma ‘Baanbrekend’ gaat vanaf vandaag officieel van start in Roosendaal.  De gemeente en Randstad werken hierin  samen aan re-integratie en bemiddeling op de lokale arbeidsmarkt. Inmiddels zijn al twee personen via Baanbrekend aan een baan geholpen. Het streven is om de komende 16 maanden 220 mensen aan het werk te helpen.

Deelname

Mensen met een uitkering die staan ingeschreven bij de sociale dienst, kunnen zich melden bij de  ‘Baanbrekend’-vestiging op de Dunantstraat. Daar ontvangen zij hulp en begeleiding op zoek naar een passende baan.

Wethouder Hans Verbraak: “We geloven dat er voor veel werkzoekenden een passende plek is op de arbeidsmarkt. Vanuit de focus op werk, ondersteund met begeleiding zetten we in op persoonlijke ontwikkeling en groei van mensen. Een noodzakelijke basisvoorwaarde om aan de slag te komen en te blijven.”

Resultaat 'Baanbrekend'

Inge Dijkstra, Operationeel directeur Randstad is trots op weer een nieuwe vestiging. “We merken dat deze specifieke aanpak resultaten boekt. Roosendaal is nu de meest recente gemeente waarmee we gaan samenwerken. We krijgen uitkeringsgerechtigden echt aan het werk en streven ernaar om de kandidaten binnen vier tot acht weken aan werk te helpen. Dat kan gaan om een vaste baan, een parttime baan, maar ook om tijdelijk werk. Het uiteindelijke doel is een duurzame plaatsing, wat wil zeggen: minimaal een half jaar werk.”

Baanbrekend is voor het eerst gestart in de Drechtsteden, om zo uitkeringsgerechtigden te begeleiden naar werk. Inmiddels is Baanbrekend actief in de gemeenten Alkmaar, Groningen, Drechtsteden (zes gemeenten), Leeuwarden, Oost- en West Stellingwerf, Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!