Baanbrekende resultaten voor Baanbrekend Roosendaal

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Met projecten als Baanbrekend Roosendaal en MaatWERK worden werkzoekenden met een bijstandsuitkering op allerlei manieren ondersteund in hun zoektocht naar werk.

Baanbrekende resultaten voor Baanbrekend Roosendaal

 De doelstelling van Baanbrekend Roosendaal was: 220 kandidaten aan het werk krijgen voor 31 december 2014. Drie maanden eerder dan gepland is deze doelstelling al gehaald. Vanwege het succes wordt Baanbrekend, een samenwerking tussen de gemeente Roosendaal en Randstad, verlengd tot 1 juli 2015

Samenwerking Roosendaal en Randstad

Het team van Baanbrekend, bestaande uit mensen van de gemeente Roosendaal en Randstad, werkte afgelopen jaar hard aan het matchen van gemotiveerde kandidaten op vacatures bij verschillende werkgevers. In 2014 kent Roosendaal ongeveer 1.600 werklozen met een bijstandsuitkering. De werkwijze van Baanbrekend bespaart werkgevers veel tijd in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Baanbrekend verzorgt de voorselectie van geschikte kandidaten met een uitkering, waardoor de werkgevers worden ontlast. Het uiteindelijke doel is een duurzame plaatsing, dat wil zeggen: minimaal een half jaar werk in een vast of tijdelijk dienstverband.

MaatWERK

Op basis van het succes in 2014 is de doelstelling voor 2015 (op jaarbasis) 220 ‘Job ready’ kandidaten. Ook werkzoekenden die nog niet direct klaar zijn, worden ondersteund in hun zoektocht naar werk. Door intensievere begeleiding en een apart programma wordt ook deze doelgroep ondersteund in hun zoektocht naar werk, de doelstelling voor 2015 wordt daarom uitgebreid met 45 kandidaten uit deze doelgroep. Naast Baanbrekend werkt de gemeente sinds 2013 met verschillende re-integratiebedrijven samen in het programma MaatWERK.

Wethouder Hans Verbraak: “Zoals de naam al doet vermoeden, is het doel van MaatWERK om specialistische en individuele begeleiding op maat te leveren. Uniek aan dit programma is dat er geen standaard re-integratietraject wordt ingekocht, maar een MaatWERK ondersteuning wordt gegeven dat afgestemd is met werkzoekende en klantmanager. We blijven ons samen met alle partners inspannen om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar werk. ” 

Europese subsidies

Ondanks de dalende re-integratiebudgetten is de gemeente in staat om bijna 80% van het totale aantal werkzoekenden een werk- of re-integratieaanbod te doen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van Europese subsidies (ESF actie A en J). De overige 20% wordt zoveel mogelijk doorverwezen naar de juiste hulpverlening.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!