Bankrekeningnummer kan mee verhuizen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

Na jaren lobbyen kunnen zowel burgers en ondernemers binnenkort hun bankrekeningnummer meenemen bij de overstap naar een andere bank.

Bankrekeningnummer kan mee verhuizen

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de motie van Kamerleden Koolmees (D66) en Braakhuis (GroenLinks) om nummerportabiliteit zo snel mogelijk in te voeren. MKB-Nederland juicht het besluit toe. Als bankrekeningnummers persoons- in plaats van bankgebonden zijn, stimuleert dat de concurrentie tussen banken.

MKB-Nederland lobbyt al jaren voor behoud van het bankrekeningnummer. Ondernemers betalen bij een bank voor allerlei diensten, waardoor onderhandelen of overstappen naar een andere bank lonend kan zijn, Veel bedrijven wisselen echter niet van bank, omdat daarmee ook het eigen rekeningnummer verandert. De administratieve rompslomp die dat tot gevolg heeft, is een enorm stuikelblok.

Het meenemen van het rekeningnummer vergroot de flexibiliteit van klanten om te kiezen voor een andere bank waar gunstiger voorwaarden gelden. Meer concurrentie in de bankenwereld vergroot de service en scherpt de tarieven aan. Ook zal de drempel lager zijn voor andere banken om toe te treden tot de Nederlandse markt.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!