Barneveld opnieuw winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente Gelderland

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB Nederland Midden

Barneveld is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Gelderland. Het College van B&W ontving de prijs vandaag uit handen van Hans Bakker, regiomanager van MKB-Nederland Midden tijdens de collegevergadering in Barneveld.

Barneveld opnieuw winnaar MKB-Vriendelijkste gemeente Gelderland

Barneveld handhaaft hiermee de koppositie van de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Gelderland. Apeldoorn - vorige editie in 2016 in Gelderland vijfde en landelijk de beste van de steden - hijgt in de nek met de tweede plaats. Ede, vorige keer nog op plek 38 in Gelderland, heeft een enorme sprong gemaakt naar de derde plek. Het toont aan dat gemeenten het ondernemersbelang serieus nemen en verbeteren. Precies het doel dat MKB-Nederland voor ogen heeft met deze verkiezing.

Gezonde competitie

De competitie in Gelderland is terug te zien aan de scores op de pijlers. Op Communicatie en Beleid is Nunspeet de beste, op Lasten Heumen en Apeldoorn staat bovenaan als het gaat om het Imago van ondernemers buiten de eigen gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening. Barneveld staat niet dat rijtje, maar heeft over het geheel genomen wel gemiddeld het meest constante en mkb-vriendelijkste beleid. De bereikbaarheid digitaal en telefonisch springen eruit als positieve punten van dienstverlening. Ook de deskundigheid en snelheid van betalen zijn dik in orde in Barneveld.

Verbeterpunt

Op het punt van kansen voor het mkb bij aanbesteden echter scoort de gemeente net geen voldoende, daar valt dus nog wat te verbeteren. Opvallend is ook dat maar een derde van de ondervraagden aangeeft dat de gemeente voldoende doet om de regeldruk te verminderen. MKB-Nederland roept gemeenten daarom op een lokale MKB-Toets in te voeren. Hierbij toets je al voor het invoeren van nieuwe regels bij ondernemers of die geen onnodige administratieve lasten opleveren.

Landelijke bekendmaking

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Daarnaast wordt in de categorie grote steden een aparte winnaar aangewezen en wordt bekend welke gemeenten het best scoorden in de vier onderzochte pijlers: Communicatie en Beleid, Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau, Imago bij ondernemers uit een andere gemeente en Tevredenheid over de dienstverlening.

 

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!