Barneveld stimuleert rijden op groengas

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Regio Foodvalley

Het college van B&W heeft ingestemd met een regionale subsidieregeling. Inwoners uit vijf regiogemeenten, waaronder Barneveld, kunnen vanaf 1 februari 2015 tot het eind van dit jaar een subsidieaanvraag indienen.

Barneveld stimuleert rijden op groengas

De gemeenteraad moet nog een definitief besluit nemen over het voorstel van het college.

Het regiocontractproject ‘Rijden op groengas’ is het vervolg op een eerder project waarbij de komst van een aantal groengastankstations werd gestimuleerd; enkele jaren geleden werd aan de Scherpenzeelseweg zo’n tankstation geopend.

Groengasrijders worden beloond

Het project is bedoeld om de aanschaf van groengasauto’s te stimuleren. Een onderdeel van het project is de subsidieverstrekking aan inwoners en bedrijven in onder andere de gemeente Barneveld voor het aanschaffen van groengasauto’s met een CNG-installatie. Afhankelijk van de grootte van de auto’s die worden aangeschaft, kunnen maximaal 100 inwoners c.q. ondernemers uit de regio aanspraak maken op een subsidie van € 1000,- of € 2000,-. De deelnemende gemeenten uit de Foodvalley Regio zijn Wageningen, Ede, Nijkerk, Barneveld en Scherpenzeel. Er zijn geen maximum of minimum aantallen subsidieaanvragen per deelnemende gemeente. De toekenning gebeurt op basis van het moment waarop de subsidieaanvraag wordt ingediend.

Overstappen op groengas?

Het is de bedoeling dat inwoners tussen 1 februari 2015 en 31 december 2015 een subsidieaanvraag bij de gemeente Barneveld kunnen indienen. Meer informatie over de aanvraagprocedure en de aanvraagvereisten worden bekendgemaakt nadat de gemeenteraad een definitief besluit heeft genomen.

Meer informatie over Regio Foodvalley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!