Bedrijf uit Vriezenveen als eerst MVO gecertificeerd

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

Deze nomibatie is uitgereikt aan het bedrijf Joosten, Hijsen in het Oosten.

Het doel is Maatschappelijk  Verantwoord Ondernemen overeenkomstig de disciplines: arbeidsomstandigheden, milieu, eerlijk handelen, consumentenbelangen en maatschappelijke betrokkenheid.

Directeur Jan Joosten van het bedrijf uit Vriezenveen ontving het certificaat van de landelijke voorzitter, drs. Bernard Wientjes tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Noordoost-Overijssel en VNO-NCW IJsseldelta op 10 januari jl. De heer Joosten werd op deze geanimeerde bijeenkomst in Dalfsen met meer dan 325 ondernemers en bestuurders direct gefeliciteerd door burgemeester ir. Cornelis Visser van de gemeente Twenterand en Wadinko vertegenwoordiger Bernard Kobes. Burgemeester Visser toonde zich trots op deze Twenterandse ondernemer, die een voorbeeldfunctie vervult voor heel Nederland.

Jan Joosten vindt dit een mooie opsteker voor zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in het inspecteren, repareren en onderhouden van hef- en hijskranen in de oostelijke regio van ons land. Het bedrijf Joosten, Hijsen in het Oosten beschikt over een 60 tons trekbank om de veiligheidsproeven uit te voeren. “Het behaalde MVO certificaat is voor mij iets tastbaars, dat je als bedrijf nooit “zelfstandig” bent. We werken met elkaar en voor elkaar. Voor mij met een klein bedrijf met vijf werknemers heeft deze onderscheiding een absoluut hoge en duurzame waarde. Ook krijg ik maatschappelijk terug wat ik heb gezaaid. Duurzaam betekent ook dat onze mensen op alle specifieke gebieden zeer goed functioneren en zij daardoor mij ruimte geven om met elkaar dit te presteren. Wat je doorgaans als normaal ervaart is door deze MVO certificering tastbaar geworden. Ik ben er eigenlijk beduusd van en tegelijkertijd erg blij.” aldus de Vriezenveense ondernemer, die woonachtig is in Vroomshoop. “Dit is een kick voor een kleine ondernemer en daar ben ik heel blij mee” vervolgt Jan Joosten, die het onderzoek ervaren heeft als de gewoonste zaak van de wereld.

Jan Joosten houdt zich al 20 jaar bezig met inspecties en onderhoud van hijsmiddelen. Zijn klanten zitten zowel in de profit als non-profit sector, zoals Vredestein en Universiteit Twente.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!