Bedrijfleven Nederland wereldwijd duurzaamst

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW

Het Nederlandse bedrijfsleven domineert wederom de jaarlijkse ranglijst van de meeste duurzame ondernemingen ter wereld. Unilever, Air France-KLM, Philips en AkzoNobel zijn de grote winnaars. Volgens de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) zijn zij mondiale 'super sector leaders'.

Bedrijfleven Nederland wereldwijd duurzaamst

Trots

Nederland telt evenals vorig jaar vier -van de negentien- sector overstijgende aanvoerders op het gebied van duurzaam ondernemen. Wederom heeft geen enkel ander land deze prestatie kunnen evenaren. Het Nederlandse bedrijfsleven is het duurzaamste ter wereld, stelt ondernemingsorganisatie VNO-NCW dat trots is op dit resultaat.

Recordhouder

Unilever was al twaalf maal eerder uitgroepen tot duurzaamste in de categorie 'Voedsel & Drank', maar moest die titel vorig jaar afstaan aan PepsiCo. De Nederlandse multinational revancheerde zich dit jaar en is met dertien titels in veertien jaar recordhouder. Verder prolongeerden Air France-KLM en Philips hun titels in de categorieën 'reizen en vrije tijd' en 'huishoudelijke goederen'.

Over DJSI

De Dow Jones Sustainability Index is het resultaat van een samenwerking tussen de beursgraadmeter van Dow-Jones en vermogensbeheerder SAM. Het vergelijkt de economische, sociale en milieuprestaties van toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven. Dit gebeurt door middel van onder meer uitgebreide vragenlijsten en accountantsrapporten.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!