Bedrijfsleven blij met akkoord G7 over CO2-reductie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

De G7-landen vinden dat de temperatuur op aarde niet meer dan 2 graden mag stijgen ten opzichte van 1990. Om dit te bereiken moeten landen zo'n 70 procent minder CO2 uitstoten in 2050.

Bedrijfsleven blij met akkoord G7 over CO2-reductie

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is dit een belangrijke stap op weg naar een internationaal klimaatakkoord, dat in december in Parijs moet worden gesloten.

11 procent CO2-uitstoot EU

Het Nederlandse bedrijfsleven is positief over de gezamenlijke visie die de regeringsleiders hebben geformuleerd over de aanpak van klimaatverandering. Om het klimaatprobleem effectief aan te pakken is een wereldwijd akkoord namelijk essentieel, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. De Europese Unie is immers slechts verantwoordelijk voor 11 procent van de mondiale CO2-uitstoot. Daarom is het goed dat ook andere landen zich inzetten om hun CO2-emissies terug te brengen, aldus de ondernemingsorganisaties.

G7-landen

De G7-landen worden ook wel als de belangrijkste economieën ter wereld gezien. De groep bestaat uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, de Verenigde Staten en Canada.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!