Bedrijfsleven hoopvol over ontmoeting Trump en Juncker

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een goed teken dat de Amerikaanse president Donald Trump en Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, de onderhandelingen over lagere importtarieven en minder handelsbarrières hebben voortgezet.

Bedrijfsleven hoopvol over ontmoeting Trump en Juncker

Volgens de ondernemersorganisaties vermindert dit de dreiging van verdere escalatie die op de loer lag.

Handelsoorlog

Juist de EU en de VS hebben elkaar als grote handelsblokken en partners als geen ander nodig. Samen kunnen ze een sterk front vormen in de wereld en zo zorgen voor eerlijke en vrije handel. Daar profiteren alle burgers, bedrijven en landen uiteindelijk van. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben continu voor een (slimme) deal gepleit na het stranden van de eerdere handelsafspraken en de recente dreiging van een handelsoorlog.

Details

De exacte details van de ontmoeting van Juncker en Trump moeten nog bestudeerd worden, ook omdat er ten opzichte van de auto-industrie - waarvoor Nederland veel toelevanciers heeft - nog geen duidelijke afspraken zijn gemaakt. Er is ieder geval weer duidelijke toenadering die bijdraagt aan het herstel van vertrouwen en groei van de handel, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!