Bedrijfsleven nog niet klaar voor Europees betalen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

Veel bedrijven kunnen in de problemen komen als volgend jaar de nieuwe regels voor Europees betalen ingaan. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau PwC.

Bedrijfsleven nog niet klaar voor Europees betalen

Standaard voor eurobetalingen

Op 1 februari 2014 wordt de (Single Euro Payments Area) SEPA ingevoerd. De invoering van het IBAN-rekeningnummer is hiervan het meest bekend. SEPA wil alle eurobetalingen in Europa standaardiseren zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen. Uit het onderzoek blijkt dat 22 procent van de bedrijven nog moet beginnen met voorbereidingswerkzaamheden. Dit kan leiden tot vertraging bij de banken door niet te verwerken betalingen. En dat heeft gevolgen voor het werkkapitaal van bedrijven.

Bereid u voor op het IBAN-nummer

Zowel bedrijven als consumenten gaan gebruikmaken van het langere IBAN-rekeningnummer, dat uit 18 tekens bestaat. Zorg dat u tijdig uw nieuwe IBAN-nummer op uw facturen en andere financiële correspondentie zoals briefpapier, website en salarisstroken zet. Lees meer over het IBAN. Weten welke impact de overgang naar IBAN heeft op uw bedrijf? Doe de IBAN impact-check.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!