Bedrijfsleven regio Zwolle gaat voor intensievere samenwerking

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW regio Zwolle

Een sterkere ondernemersagenda door intensievere samenwerking binnen het bedrijfsleven in de regio Zwolle. Tot deze overeenstemming zijn VNO-NCW regio Zwolle, MKB-Regio Zwolle en de stichting Metropool gekomen.

Bedrijfsleven regio Zwolle gaat voor intensievere samenwerking

De organisaties in de regio werken al goed samen maar met deze afspraak worden de schouders er nogmaals gezamenlijk ondergezet.

Ook de overheden in de regio Zwolle werken al goed samen. De ondernemersorganisaties juichen dat toe maar vinden dat het economisch beleid van de regio nog meer vanuit de regionale ondernemersagenda kan worden ontwikkeld. “We zijn dus ook zelf aan zet”, stelt Jur Zandbergen van VNO-NCW regio Zwolle. Ben Reuvekamp Voorzitter van MKB-Regio Zwolle geeft aan dat ondernemers zich verantwoordelijk voelen voor de regio.

De al bestaande samenwerking met de bedrijvenkringen in de regio zal verder worden opgepakt door VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Regio Zwolle. Samen met de bedrijvenkringen werken de organisaties aan de ondernemersagenda en verbinden ze die met de agenda van de overheid. 

Regiocongres

“De samenwerking zal ook zichtbaar worden in het regio Zwolle Congres” vertelt Pierre Satink, voorzitter van de stichting Metropool. “Het Regio Zwolle Congres willen we nog meer ontwikkelen tot een inspiratieplek voor ondernemers.  Door samen te werken met VNO-NCW en MKB-Regio Zwolle maken we het congres nog meer van de regio”. Met het regiocongres willen VNO-NCW regio Zwolle, MKB-Regio Zwolle en de stichting Metropool de belangrijke thema’s van de ondernemersagenda zichtbaar maken. Het congres van dit jaar over het thema ‘logistiek’ is daar een mooi voorbeeld van.

Trends

Door meer samen op te trekken wordt ook kennis gebundeld over de belangrijkste trends in de regio en hoe ondernemers en de overheid daar op kunnen inspelen. De “facts en figures” van de regio zijn te vinden in de Zwolle Monitor van 2014. Met deze samenwerking zien de drie partijen ook kans om samen te bouwen aan een economisch trendrapport voor de regio Zwolle, niet alleen terugkijken maar laten zien waar het heen gaat. De samenwerking tussen Metropool, VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle biedt ook de mogelijkheid om in de toekomst nog meer regionale businessevents te organiseren.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!