Bedrijfsleven tekent voor meer sporten en bewegen

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: MKB Nederland

Om sporten zoveel mogelijk te stimuleren heeft minister Schippers (VWS) maandag tijdens het World Tennis Tournament in de Ahoy samen met gemeenten, sport- en beweegaanbieders en bedrijfsleven het programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’ gelanceerd.

Bedrijfsleven tekent voor meer sporten en bewegen

Door middel van verschillende initiatieven en activiteiten zullen vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden.

Naast de overheid en de sportsector zullen ook bedrijven uit de fitnessbranche, dansscholen, kinderopvang en woningcorporaties deelnemen. Minister Schippers, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, NOC-NSF, MKB-Nederland en VNO-NCW hebben vandaag de afspraken ondertekend. Het kabinet heeft 70 mln. euro voor het programma opzij gezet. Schippers wil dat door het programma de gezonde keuze ook de gemakkelijke keuze wordt.

De initiatieven worden lokaal opgezet en hebben als doel om sporten en bewegen aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door aansluiting bij het werk te zoeken. Via een landelijke database zullen alle activiteiten zichtbaar worden. Ook zal er een buurtscan komen waarmee gemeenten kunnen inzien wat in welke buurt nodig is. Op de website www.sportindebuurt.nl kunnen bedrijven meer informatie vinden over de wijze waarop zij bewegen op de werkvloer kunnen stimuleren.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!