Bedrijven in regio Arnhem Nijmegen kunnen collectief zonnepanelen inkopen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen

Negentien gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen organiseren samen een grootschalige collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Deze actie maakt het voor bedrijven in de regio straks extra aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen en ze te laten installeren.

Bedrijven in regio Arnhem Nijmegen kunnen collectief zonnepanelen inkopen

Het idee voor de actie werd eind vorig jaar gelanceerd door de gemeente Beuningen. Sindsdien zijn er in Beuningen veel enthousiaste reacties binnengekomen vanuit andere gemeenten die zich graag bij de actie willen aansluiten. Om die reden wordt de actie nu uitgebreid naar andere gemeenten in de regio.

De uitbreiding heeft als voordeel dat meer inwoners en bedrijven aan de actie kunnen meedoen. Hierdoor kan een nog betere prijs-/kwaliteitverhouding worden gerealiseerd. Inmiddels doen bijna alle gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen met de actie mee.

Uiterlijk 1 juli selecteren de samenwerkende gemeenten de aanbieder van zonnepanelen met de beste prijs-/kwaliteit verhouding. Op de website www.zonnepaneelvoordeel.nl worden ontwikkelingen rondom de actie bijgehouden. Daarnaast kunnen geïnteresseerde bewoners en bedrijven op de website alvast vrijblijvend hun contactgegevens invullen om van de actie op de hoogte te blijven.

De uitvoering van de actie vindt plaats vanuit het programma De Groene Kracht, voor nieuwe energie in de regio Arnhem Nijmegen. De Groene Kracht is een samenwerkingsverband van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, MRA (Milieusamenwerking Regio Arnhem) en MARN (Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen). Daarnaast levert ook de provincie ondersteuning aan de actie. 

Inwoners en bedrijven uit de volgende gemeenten kunnen meedoen aan de collectieve inkoopactie:

Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Montferland, Nederbetuwe, Nijmegen, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Ubbergen, Westervoort, Wijchen, Zevenaar.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!