Bedrijven met plan B presteren beter

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW

Bedrijven die hun bestaande bedrijfsmodel verfijnen en tegelijkertijd nieuwe 'business models' ontwikkelen, halen de hoogste bedrijfsprestaties, blijkt uit onderzoek van Stichting Management Studies.

Bedrijven met plan B presteren beter

En bedrijven die zich vooral op financiële prestaties richten, zijn vaak te laat met de innovatie van hun bedrijfsmodel. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Management Studies.

Hogere risico's

Bedrijven die zich vooral richten op het creëren van waarde voor de aandeelhouders houden over het algemeen vast aan een beproefd recept. Dit kan investeren in bedrijfsmodellen die zich pas op de langere termijn terugbetalen, belemmeren. Uit het onderzoek over het vernieuwen van bedrijfsmodellen, kwam verder naar voren dat één op de drie bedrijven krampachtig vasthoudt aan de bestaande strategie. Bij één op de tien van de ondervraagde bedrijven wordt het 'business model' zelfs niet tot nauwelijks verfijnd of vernieuwd.

Erasmus Universiteit

Het onderzoeksinstituut INSCOPE - Research for Innovation van Rotterdam School of Management heeft onderzoek gedaan naar business model-innovatie onder Nederlandse bedrijven. Het onderzoek 'Re-inventing business: hoe bedrijven hun business model innoveren' stond onder leiding van hoogleraar Henk Volberda. Het werd financieel mogelijk gemaakt door Stichting Management Studies, dat is gelieerd aan VNO-NCW.

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!