Bedrijven openen deuren voor werkzoekenden op 12 december

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: VNO-NCW Midden

VNO-NCW Midden steunt de oproep van hoogleraar Ton Wilthagen tot een Nationale Werk Bezoekdag op 12 december. 'Dit spontane, positieve initiatief verdient een warm onthaal', vindt Ron van Gent, directeur VNO-NCW Midden.

Bedrijven openen deuren voor werkzoekenden op 12 december

Bij het vinden van een baan zijn contacten en netwerken van enorm belang. Daarom doet hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van Tilburg University samen met een veelheid van maatschappelijke organisaties een oproep voor een Nationale Werk Bezoekdag op 12 december aanstaande.

Nationale Werk Bezoekdag

De situatie op de arbeidsmarkt blijft voorlopig slecht. Daarom lanceerde de Tilburgse hoogleraar afgelopen week het initiatief. Doel van de Nationale Werkbezoekdag is dat werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren binnen bedrijven en publieke instellingen. De deelnemende organisaties kunnen zich op hun beurt presenteren aan de buitenwereld.

Vrijwillig karakter

De Nationale Werk Bezoekdag kent een vrijwillig karakter: geen banenmarkt, geen verplichtingen, geen verwachtingen, maar het organiseren van ontmoetingen.                                         

Werknemers van de bedrijven en publieke organisaties die meedoen, kunnen een werkzoekende uit zijn of haar omgeving uitnodigen. Dit kan via de website www.werkbezoekdag.nl bekend worden gemaakt.

Twitter mee over de Werk Bezoekdag via @Werkbezoekdag en #Werkbezoekdag.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!