Bedrijven presenteren zich in Who is who guide Smart Grids

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Welke Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en adviesbureaus houden zich bezig met Smart Grids? En wat doen ze precies? In de Who is who guide Smart Grids 2014 presenteren 105 bedrijven zich aan elkaar en aan de wereld.

Bedrijven presenteren zich in Who is who guide Smart Grids

Welke Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en adviesbureaus houden zich bezig met Smart Grids? En wat doen ze precies? In de  presenteren 105 bedrijven zich aan elkaar en aan de wereld. 

“Met deze nieuwe versie van de gids geven we de deelnemers uit het smart-gridveld de kans zich te introduceren”, zegt Nicole Kerkhof, coördinator van het Innovatieprogramma Intelligente Netten (IPIN) bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). “Zodat ze elkaar weten te vinden voor samenwerking, producten of diensten.”  

TKI Switch2SmartGrids

Volgens Kerkhof ontwikkelt de techniek van de Smart Grids (Intelligente Netten) zich razendsnel. Via het IPIN en het Topconsortium voor Kennis en Informatie (TKI) Switch2SmartGrids stimuleert het ministerie van Economische Zaken deze ontwikkeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert in opdracht van het ministerie het Innovatieprogramma Intelligente Netten uit. Daarnaast voert zij de Tenders Innovatietafel 2014 uit in opdracht van de Innovatietafel Smart Grids. 

Smart grids

Kerkhof: “In de Who is who guide Smart Grids 2014 staat per bedrijf, onderneming en kennisinstelling waarmee ze bezig zijn, welke producten ze bieden of welk onderzoek ze doen, en waarvoor ze inzetbaar zijn. Dit, inclusief relevante contactgegevens van de persoon die je daarvoor kunt benaderen.”

Internationaal

“Om de ontwikkeling van smart grids nog verder te versnellen is het belangrijk dat actieve partijen van elkaar weten dat ze bestaan en waarmee ze bezig zijn”, licht Kerkhof toe. De gids is Engelstalig, zodat ook internationale bedrijven Nederland en de Nederlandse smart-gridsproducten weten te vinden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!