Bedrijventerreinen Werkendam bezocht door Minister

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BOM

Afgelopen maandag 10 mei werd de bedrijventerreinen van Werkendam bezocht door minister Huizinga van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Bedrijventerreinen Werkendam bezocht door Minister

De minister was aanwezig bij de feestelijke ondertekening van de Samenwerkings Overeenkomst Regionale samenwerking en Herstructurering bedrijventerreinen Land van Heusden en Altena.

Met deze overeenkomst leggen de deelnemende partijen (Gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (BHB) vast dat zij samen optrekken bij de ontwikkeling en realisatie van een Regionaal Bedrijventerrein (RBT).
En drie subregionale terreinen om zo te komen tot een zorgvuldige, efficiënte planning en onderlinge afstemming van de bedrijventerreinen.
Inclusief de herstructureringsopgave op bestaande bedrijventerreinen binnen het Land van Heusden en Altena. Er is een regionaal herstructureringsfonds opgericht met de BHB waardoor de herstructurering versneld kan worden aangepakt.

Samenwerkingsovereenkomst nationale pilot
Visie en doel van deze samenwerking zijn om met zo effectief mogelijk ruimtegebruik aan de regionale vraag naar bedrijfsterreinen te kunnen voldoen. Tegelijkertijd wordt de herstructureringsopgave gecoördineerd aangepakt. Met deze vernieuwende aanpak krijgt de regio een sterke economische impuls.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!