Belangrijke aanpassing Europese octrooiaanvragen

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: NLO

Op 18 oktober heeft het Europees Octrooibureau (EOB) laten weten dat de regels voor afgesplitste octrooiaanvragen gaan veranderen.

Belangrijke aanpassing Europese octrooiaanvragen

Op dit moment is de in 2010 ingestelde regel van kracht dat een aanvrager na 24 maanden na de eerste “communication”  van de “examining division” geen afgesplitste aanvragen meer kan indienen (behalve in bepaalde uitzonderlijke gevallen).

Uit een evaluatie bleek dat deze regel niet het door EOB gewenste effect had om het aantal afgesplitste aanvragen terug te dringen. Ook is deze maatregel administratief bijzonder complex en kan het nadelig zijn als aanvragers vroeg moeten beslissen over een afgesplitste aanvrage.  Uit de evaluatie bleek dan ook 93% van de deelnemers negatief oordeelde over de regel.

Het EOB heeft daarop besloten om per 1 april 2014 de volgende wijzigingen door te voeren:

  1. De 24 maanden termijn voor het indienen van een afgesplitste aanvrage komt te vervallen. Met andere woorden, vanaf 1 april 2014 zal het weer mogelijk om een afgesplitste aanvrage in te dienen zolang de “moederaanvrage”  nog aanhangig is. Dit zal gelden voor alle aanvragen die op 1 april 2014 aanhangig zijn.
  2. Om toch op gerichte wijze het aantal afgesplitste aanvragen terug te dringen, gaat het EOB een progressieve takse invoeren voor afgesplitste aanvragen van een eerder afgesplitste aanvrage (zogenaamde tweede en latere generatie afgesplitste aanvragen). De exacte details van de nieuwe takse zullen later bekend gemaakt worden.

Voor verdere vragen hierover kunt u uiteraard contact opnemen met de octrooigemachtigden Nederlandsch Octrooibureau.

Meer informatie over verwijderd van portal:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!