home » nieuws » Industrie »

Belangrijke stempel drukken op de industriële toekomst

  • Industrie
  • Bron: Brainport Development

De 8ste plaats die Nederland inneemt op de wereldranglijst van industrielanden is mooi, maar moet ook in de toekomst behouden worden. Daarom staat de komende editie van de Dag van de Industrie, op 7 februari, in het teken van de Next Generation; wat kan de (nieuwe) industrie bijdragen aan de uitdagingen van morgen?

Een uitgelezen kans voor Brainport bedrijven in hightech industrie en design om een belangrijke stempel te drukken op de industriële toekomst en samen nog verder op te klimmen in de wereldranglijst.

De klinkende cijfers spreken voor zich; Nederland is wereldmarktleider in chipmachines en medische apparatuur, nummer twee exporteur van voedsel ter wereld en het derde chemieland van Europa. Bovendien kent Nederland een aantal ijzersterke regio’s, zoals Brainport, met innovatieve clusters van industriële bedrijven en kennisinstellingen. Maar om zulke kopposities te behouden, is een innovatieve visie naar de toekomst essentieel. Voor een continue groei van de productiviteit, maar ook voor antwoorden op wereldwijde vraagstukken rond schoon drinkwater, gezonde voeding en het klimaat. Daarbij kunnen bedrijven in de hightech industrie en design het verschil maken, vaak in nauwe samenwerking met kennis- en overheidsinstellingen. Een daadkrachtig industriebeleid waarin die partijen samen optrekken, is dan ook een vereiste. Daarom zijn zij allemaal vertegenwoordigd tijdens de Dag van de Industrie in Den Haag.

Keynote speaker Peter Wennink, president en CEO van ASML opent de dag, waarna minister-president Rutte in gesprek gaat met de ondernemers van morgen, afkomstig uit diverse industriële sectoren en regio´s, over de transformatie van het industriële werkveld door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Aansluitend neemt hij de kernboodschap van de Nederlandse industrie in ontvangst, waarin drie speerpunten centraal staan: investeer in onderzoek en innovatie, zorg voor continuïteit van beleid en pak maatschappelijke uitdagingen bij de kop.

Het inhoudelijk programma wordt afgesloten met een debat tussen de kandidaat Kamerleden Mahir Alkaya (SP), Bente Becker (VVD), Jessica van Eijs (D66), Martijn de Kort (PvdA), Tom van der Lee (Groen Links) en Anne Kuik (CDA) over innovatie en groei. Aan de vooravond van de verkiezingen schijnen zij hun licht op vragen als: Wat is nodig om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren? Hoe versnellen we de ontwikkeling van nieuwe toepassingen voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen? Welke randvoorwaarden zijn er nodig? Onderwerpen waarover aanwezigen kunnen napraten tijdens de informele borrel aan het einde van de dag.

De Dag van de Industrie 2017 is een initiatief van onder andere Brainport Eindhoven, FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, VNCI en VNO-NCW en MKB-Nederland.

Interesse om deel te nemen? Kijk hier voor meer informatie

 

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!