Benedenstad Nijmegen wordt groener

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Gelderland

In de benedenstad van Nijmegen maakt het grind op platte daken plaats voor mos-sedum. Op 22 april 2010 om 15.30 uur helpt gedeputeerde Annelies van der Kolk met de aanleg van een groen dak aan de Fort Kijk in de Potstraat.

Benedenstad Nijmegen wordt groener

Doel daarvan is de stad een groener aanzien te geven en bij te dragen aan de Gelderse klimaatdoelen.

Woningcorporatie Portaal is in Nijmegen gestart met het aanbrengen van een mos-sedumbegroeiing. De provincie en de gemeente Nijmegen steunen het groene-dakenproject.
 
Vogels en vlinders
Het voordeel van de begroeiing is dat de regenwaterafvoer naar het riool geleidelijk verloopt, waardoor overbelasting van het riool wordt voorkomen. Daarnaast geeft het groene dak een groener aanzien aan de Benedenstad en wordt de stad minder stenig en interessanter voor bijvoorbeeld vogels en vlinders. Als er meer platte daken met mos-sedum volgen, wordt het ook minder warm in de stad. Groen vangt verder schadelijke stoffen als CO2 en fijn stof op.

Klimaatwinst
Tot nu toe ligt er grind op de platte daken. Portaal voert de pilot uit op twee locaties waar de dakbedekking volgens de planning toe is aan onderhoud en vervanging. Het gaat om gestapelde complexen in de Benedenstad en in Nijmegen-oost. De bewoners van deze appartementen zullen weinig verschil merken met het grinddak. Op een zomerdag kan men na een fikse regenbui wel voordeel hebben van de afkoeling van het dak.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!