Bereikbaarheid Zuid-Oost Nederland krijgt aandacht die het verdient

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: TLN

Het bedrijfsleven in Zuid-Oost Nederland is verheugd over de plannen van de minister om ruim 180 miljoen euro te investeren in de bereikbaarheid van de regio. Dit werd bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse overleg van de minister met vertegenwoordigers uit Brabant en Limburg.

Bereikbaarheid Zuid-Oost Nederland krijgt aandacht die het verdient

Tijdens dit MIRT overleg hebben 141 partijen waaronder EVO en TLN hun gezamenlijke wensen voor de bereikbaarheid van Zuid-Oost Nederland  gepresenteerd in een Bidbook.

A67, A58 & A2

De minister heeft na overleg met de regio besloten het bedrag voor de Ruit Eindhoven - ruim 180 miljoen – te behouden voor de regio. Hiervoor worden onder andere de A67 en de A58 deels verbreed. Ook start de minister een onderzoek naar de A2 ten zuiden van Eindhoven.

EVO en TLN maken nadrukkelijk een compliment naar gedeputeerde Van der Maat. Hij heeft na het sneuvelen van de plannen voor de aanleg van de rondweg Eindhoven, ook bekend als De Ruit, alle partijen bij elkaar gebracht om te komen tot een breed gedragen regionaal plan.

Eigen inzet regio

De regio zelf pakt de N279 van Veghel tot aan de A67 aan. De weg krijgt ongelijkvloerse aansluitingen. Hoewel de weg vooralsnog 2 strooks blijft, worden de kruisingen zo gemaakt dat er in de toekomst zonder aanpassingen aan de bruggen en viaducten naar 2x2 strooks verbreed kan worden. EVO en TLN zijn tevreden over deze toekomstgerichte investering.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!