Bergen op Zoom en omstreken zijn een Fablab rijk

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Markiezaat College

Een spraakmakende technologie komt steeds vaker in het nieuws door de razendsnel stijgende toepassingsmogelijkheden: 3D-printen. In Bergen op Zoom gebeurt het al twee jaar in alle bescheidenheid. Maar wel voor iedereen toegankelijk!

Bergen op Zoom en omstreken zijn een Fablab rijk

Of het nu gaat om industrieel design, zoals een brilmontuur of ondersteuning van de medische wetenschap: 3D-printen is hot en verspreidt zich snel. Hotspots voor toepassing en ontwikkeling van deze technologie zijn Fablabs. Een wereldwijd concept dat voor iedereen toegankelijk is. Het zijn ontwerpwerkplaatsen waar men de beschikking heeft over high tech machines. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 300 Fablabs en één daarvan staat aan de Nobellaan in Bergen op Zoom!

Multifunctioneel

Fablab Bergen op Zoom vaart onder de vlag van het Markiezaat College. Het is een initiatief van het Innovatienetwerk van het ROC West Brabant, waartoe het Markiezaat College behoort. In de eerste plaats is het een lerende omgeving, die ondersteuning biedt aan diverse technische mbo opleidingen. Fablab Bergen op Zoom staat tevens geregistreerd als erkend leerbedrijf. Daarnaast kunnen basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs het Fablab inhuren voor hun lesprogramma.

Maar het Fablab is ook en vooral vrij toegankelijk voor het publiek. Plots kan men zelf aan de slag als ondernemer, kunstenaar of student om een ontwerp of prototype te realiseren. Aanvullend kan men dit wereldwijd concept gebruiken om kennis te delen en te innoveren. Tevens zijn er tal van workshops waar je bijvoorbeeld leert je eigen, zeer betaalbare 3D-printer te bouwen.

Snelle groei en de nieuwste producten

Om de belangstelling aan te kunnen zijn er ruimere openingstijden gerealiseerd. Inmiddels heeft het bedrijfsleven het Fablab ook ontdekt. Producenten stellen hun laatste nieuwe producten ter beschikking voor promotie. Zo staan er sinds kort zes geavanceerde 3D-printers van verschillende merken en typen te draaien.

Meer informatie over Curio techniek en technologie :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!