Bergen op Zoom naar Europese Entente Florale 2015

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom en Beesel vertegenwoordigen ons land bij de Europese Entente Florale. Hieraan wordt door elf landen deelgenomen. De Europese jury bezoekt en beoordeelt Bergen op Zoom en Beesel in de loop van juli 2015.

Bergen op Zoom naar Europese Entente Florale 2015

De Europese jury bezoekt en beoordeelt Bergen op Zoom en Beesel in de loop van juli 2015. Eind september 2015 vindt in de prijsuitreiking plaats en wordt bekend wie in de categorieën steden en dorpen Goud hebben behaald.

Enthousiasme

Beide gemeenten behaalden vorig jaar Goud in de nationale Entente Florale competitie. Bergen op Zoom als winnaar van de categorie steden en het Limburgse dorp Beesel ging met de hoogste eer strijken in de categorie dorpen & kleine steden (tot 15.000 inwoners). Bergen op Zoom en Beesel grijpen nu met veel enthousiasme de kans aan om zich ook Europees als zeer groene gemeenten op de kaart te zetten.

Toerisme

Ervaring heeft ook geleerd dat het behalen van een uitstekend resultaat in de nationale en Europese Entente Florale en de doorwerking daarvan in de marketing en de promotie van de gemeenten, een aanzuigende werking heeft op het toerisme, maar zeker ook voor het vestigingsklimaat voor bewoners en ondernemers.

Fantastisch podium

‘Deelname aan de internationale groencompetitie Entente Florale creëert een fantastisch podium om al dat moois wat we te bieden hebben te tonen, zowel in de regio als ook grensoverschrijdend. We manifesteren ons daarmee opnieuw gewoon anders’, aldus Geert Jülicher, beleidsadviseur Recreatie en Toerisme van de gemeente Beesel.

Ook Bergen op Zoom gaat vol enthousiasme de deelname aan. Wethouder Patrick van der Velden citeert de dichtregels die symbool staan voor Bergen op Zoom. ‘Halverwege wereldsteden, waar Brabant Zeeland kust, ligt als eeuwenoude parel Aangenaam Bergen op Zoom, theater van het goede leven’. Hij voegt daaraan toe: ‘De Groenste Stad van Nederland op de Brabantse Wal heeft internationaal allure!’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!