Bergen op Zoom wil meer bedrijvigheid in biobased

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom wil zich dit jaar meer gaan richten op het versterken van de biobased bedrijvigheid in Bergen op Zoom. Dat maakte wethouder Ad Coppens (EZ) bekend bij de presentatie van een nieuwe voortgangsrapportage over de economische structuurversterking.

Bergen op Zoom wil meer bedrijvigheid in biobased

Sinds 2012 is de Green Chemistry Campus gevestigd in Bergen op Zoom. De eerste fase van dat project liep af op 31 december 2015. Aandeelhouders NV Indumij Bergen op Zoom, provincie Noord-Brabant en Rewin hebben al een intentieovereenkomst getekend, waarin zij de ambitie uitspreken om de campus een 'schaalsprong' te laten maken, zodat deze op wereldniveau kan meedraaien.

Verduurzaming

Het college zegt daarvoor niet alleen naar de economische kant te kijken, maar ook naar andere domeinen. 'Verduurzaming van onze economie is een geweldige kans voor een duurzame economische structuurversterking. Onze aanpak moet leiden tot een praktisch actieplan, dat gericht is op concrete en zichtbare resultaten, waarmee de biobased economy kan worden gestimuleerd en aangejaagd,' aldus de wethouder.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!