Bernheze lanceert vouchers om sociaal ondernemen te stimuleren

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze wil bedrijven graag stimuleren om sociaal te ondernemen. Het afgelopen jaar is dit gebeurd door het certificaat Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) toe te passen binnen een aantal aanbestedingen.

Bernheze lanceert vouchers om sociaal ondernemen te stimuleren

De gemeente heeft zeven vouchers weggegeven waarmee bedrijven korting kregen om hun bedrijf PSO te certificeren. Ook nu geeft de gemeente in samenwerking met Start Foundation vijf vouchers weg die € 1000,- korting geven op het certificaat.

Wat is de Prestatieladder Sociaal Ondernemen?

De Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) is een manier waarmee bedrijven kunnen aantonen in welke mate ze sociaal ondernemen. Dit gebeurt door middel van het behalen van een certificaat. De feitelijke prestaties van de sociale bijdragen worden hiermee gemeten. De ladder kent vier prestatieniveaus waarbij wordt aangetoond in welke mate zij bijdragen aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie, ten opzichte van andere bedrijven.

Door gebruik te maken van het certificaat worden ondernemers beloond die altijd sociaal ondernemen en niet enkel naar aanleiding van een aanbesteding. Het gevolg is dat werkzoekenden langdurig aan werk worden geholpen. De PSO is ontwikkeld door het TNO in samenwerking met verschillende bedrijven.

Wat is de bijdrage van de gemeente?

Het afgelopen jaar heeft de gemeente een aantal aanbestedingen gedaan waarbij de PSO meetelde voor het verkrijgen van de opdracht. Partijen met een PSO certificaat maakten meer kans op het verkrijgen van de opdracht.

Om bedrijven te stimuleren het certificaat te behalen, hebben we afgelopen jaar zeven vouchers uitgedeeld. Vijf via een pilot-aanbesteding en twee in een later stadium. 

Certificeren

Om een bedrijf te certificeren wordt een audit uitgevoerd die de directe en indirecte sociale bijdrage meet. IBN is één van de partijen die deze audit uit mag voeren.

Aanmelden voor een Voucher

De voucher geeft korting op de certificatie en is tot 1 maart 2015 geldig. Je kunt je aanmelden voor deze vouchers via aanbestedingen@bernheze.org. Toekenning is op basis van volgorde van binnenkomst.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!