Bernheze zoekt ondernemers voor oplaadpalen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Bernheze

De gemeente Bernheze wil gebruikers van de elektrische auto faciliteren, ter stimulering van het elektrisch rijden. Dit komt de ondernemer, de inwoners van Bernheze en de gemeente Bernheze ten goede.

Bernheze zoekt ondernemers voor oplaadpalen

De oplaadpaal draagt bij aan duurzame mobiliteit: het is een schone, zuinige en stille vorm van mobiliteit wat bijdraagt aan de reductie van broeikasgassen en luchtverontreiniging en daarmee aan de gezondheid van mensen. Door een gemeentelijke stimuleringsregeling, gecombineerd met fiscale voordelen voor bedrijven, wordt een oplaadpaal financieel aantrekkelijk.

Met de stimuleringsregeling wil de gemeente Bernheze de komst van oplaadpalen voor elektrische auto's versnellen en daarmee elektrisch vervoer stimuleren. Elektrisch vervoer draagt immers bij aan duurzame mobiliteit, een belangrijk streven in het Bernhezer klimaatbeleid.

Regeling

De regeling betreft een bijdrage van € 750,- per oplaadpaal met een maximum van € 1500,- per aanvrager. Ze is bestemd voor ondernemers in de gemeente Bernheze die op hun eigen terrein een oplaadpaal voor elektrische auto’s plaatsen. Met deze bijdrage, in combinatie met enkele gunstige fiscale regelingen, wordt het voor ondernemers extra aantrekkelijk om dergelijke oplaadpalen te plaatsen. Deze laadpaal dient zoveel mogelijk openbaar toegankelijk te zijn, zodat niet alleen de ondernemer hiervan gebruik kan maken maar ook zijn bezoek, zijn klanten en inwoners van Bernheze.

De regeling loopt tot 31 december 2014, of eerder, bij uitputting van het totale budget van € 22.500,-.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!