Best zegt 'ja' tegen Brainport

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kamer van Koophandel

De gemeente Best gaat de komende vier jaar jaarlijks 200.000 euro uittrekken voor deelname aan Brainport. Brainport is de organisatie die innovatieprojecten bedenkt en begeleidt waarin onderwijs, overheid en ondernemers samenwerken.

Best zegt 'ja' tegen Brainport

Met deelname aan Brainport wil de gemeente profiteren van de kennis die de regio heeft, maar ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de lokale economie. Wethouder Antoine Walraven: "Wat goed is voor Best, is goed voor de regio en andersom."

Best is een goede partij voor Brainport, vindt de gemeente. Philips Healthcare is een belangrijke speler, maar ook Wegener Nieuwsdruk en Bata worden in het raadsvoorstel genoemd als belangrijke partijen. Hiernaast kent Best nog vele andere bedrijven (onder andere in de vleessector) die een bijdrage kunnen leveren aan Brainport.

De gemeente Best zal Brainport voor 4,69 procent gaan financieren. Grootste spelers zijn SRE (38,73 procent) en de gemeente Eindhoven (36,89 procent). Naast de genoemde partijen doen ook Helmond en Veldhoven mee. Met de overeenkomst is Best minimaal van 2013 tot 2016 onderdeel van Brainport.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!