Beste Brabantse Bedrijfsidee voor de Zorg

  • Farma & Zorg
  • Bron: Innovatieveacties Brabant

In totaal hebben 49 bedrijven meegedaan aan de prijsvraag ‘Beste Bedrijfsidee voor de Zorg van Morgen’. De prijsuitreiking is op 26 januari tijdens de Business Meeting Brabant.

Beste Brabantse Bedrijfsidee voor de Zorg

Lees de ideeën van de vijf genomineerden en stem!  

Idee #1: Glucose Sense
Met Glucose Sense kunnen diabetici straks comfortabel, snel, pijnloos zonder bloed te hoeven prikken, zelf nauwkeurig hun glucoseniveau meten. Discreet, op elke locatie, op ieder moment van de dag met behulp van een klein draagbaar product dat a.h.w. in het oog ´kijkt´ en meet. Na de simpel uit te voeren meting krijgt de patiënt direct via het meetdevice of via zijn aangekoppelde smart phone te zien of er en in welke mate insuline geïnjecteerd moet worden en er is koppeling en feedback mogelijk op afstand met diabetes specialisten.

Idee #2: Mind Your Moves
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dansen dementie kan voorkomen en vertragen, doordat zowel het bewegen als het trainen van de hersenen bij het leren van danspassen een positief effect hebben. Mind Your Moves draagt hieraan bij door het ontwikkelen van een interactief computerdansspel mét en voor mensen met dementie, dat daarnaast fitheid en mobiliteit van ouderen kan verbeteren en hen uit een sociaal isolement kan halen.

Idee #3: Snooz
Een compacte, mobiele installatie met vriendelijke vormgeving en toegankelijke interface. Op basis van een  persoonlijk profiel roept Snooz  bij  demente mensen prettige herkenningen op,  die de zintuigen prikkelen of zorgen voor ontspanning met verschillende sferen van beelden, geluiden, tactiliteiten en geuren uit zijn/haar verleden. Dat geeft een bewezen vermindering van angst, depressie en agressie bij dementerenden en verlaagt de druk op het personeel.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!