Betalen voor televisiegebruik

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: FME-CWM

Er wordt een onderzoek gestart naar televisiegebruik in bedrijfsruimten.

Betalen voor televisiegebruik

Videma start een onderzoek naar televisiegebruik in bedrijfsruimten. Bij de uitzending van televisiebeelden in bedrijven kan worden gedacht aan tv-gebruik in de receptie of in een bedrijfsrestaurant waarop bijvoorbeeld teletekst, koersen of voetbalwedstrijden worden vertoond.

Videma is de organisatie die is belast met de inning van auteursrechtvergoedingen voor de uitzending van de tv- en filmbeelden.  Het gaat daarbij om de volgende uitzendingen: Nederland 1, 2 en 3, NL24 (digitale kanalen publieke omroep), RTL4, 5, 7 en 8, SBS6, NET5, Veronica, Disney XD, Nickelodeon, TMF, MTV, Comedy Central, Discovery Channel en Animal Planet.

Facturen
De horeca en de detailhandel betalen sinds 1988 auteursrechtvergoedingen voor de uitzending van tv- en filmbeelden. Bedrijven en kantoren waarin tv- en filmbeelden worden vertoond kunnen een factuur van Videma ontvangen voor de televisiebeelden en daarnaast een factuur van Buma en Sena voor muziekgebruik bij de televisiebeelden.   

VNO-NCW is al in overleg getreden met Videma en heeft een werkgroep voor de belangen van het bedrijfsleven samengesteld. Onderwerpen die tijdens het overleg aan de orde komen zijn: de omvang van het onderzoek, een bagatelregeling, de heffingssystematiek en administratieve lasten.


Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met mr. Ramona Doerga via T (079) 353 11 45 of E ramona.doerga@fme.nl

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!