Beter Eten in álle opzichten

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: agroenco.nl

Verantwoord lekker eten met zo min mogelijk verspilling van grond tot mond. Dat is de rode draad van het Beter Eten Congres 2011 op maandag 7 november in het 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. Het congres, een initiatief van Agro & Co, Wageningen UR Food & Biobased Research en ZLTO, richt zich vooral op producenten, voedselverwerkers, retailers en horecapartijen.

Beter Eten in álle opzichten

Zij worden bijgepraat over de mogelijkheden om tot een voedselaanbod te komen dat beter is voor jezelf, je omgeving en de producent. Naast lezingen van internationaal aansprekende inleiders zijn er veel praktische workshops bij te wonen om eigen bijzondere ideeën vorm te geven. Ook is er veel tijd om te netwerken.

Het centrale thema ‘Verantwoord Lekker’ wordt vertaald naar verspilling in de voedselketen. Gerda Verburg, ambassadeur voor Nederland bij de FAO, de landbouw-en voedselorganisatie van de VN, opent het congres. Zij vraagt aandacht voor de omvangrijke voedselverspilling waardoor jaarlijks 1,3 miljard ton eten verloren gaat.

Tijdens het congres is er ook een Beter Eten Markt van 17.30 uur tot 18.30 uur. Bedrijven kunnen hier hun product tonen aan allerlei ketenpartijen. Het is een eenvoudige markt met statafels. Deelname aan de Beter Eten Markt is kosteloos. Er hebben zich al veertien bedrijven aangemeld en er zijn nog plaatsen beschikbaar.
Speeddate

Speciaal onderdeel van het programma is de speeddate. Ondernemers kunnen op een informele manier kennis maken met andere partijen in de keten. Door van tevoren via de website al een vragenformulier over het eigen profiel in te vullen, komt het gesprek heel snel tot de kern.

Als afsluiting is er een No Waste Dinner, waarbij topkoks een diner bereiden met voedsel dat vaak wordt weggegooid. Tijdens dit diner wordt voor de eerste keer de No Waste Award uitgereikt aan de persoon of organisatie die op de meest innovatieve manier samenwerkt tegen voedselverspilling. Afgelopen vrijdag zijn de drie genomineerde initiatieven bekend gemaakt. De avond wordt gepresenteerd door Rob Geus, bekend van het SBS6-programma 'De Smaakpolitie'.

Meer informatie

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!