Beter imago voor leerbedrijven

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Nederland

Een dynamische sfeer, een beter imago op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen én een goede balans in het personeelsbestand wordt aangeboden door leerbedrijven.

Beter imago voor leerbedrijven

Dat blijkt uit het onderzoek van stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) naar de motieven en de meerwaarde van 271 erkende leerbedrijven voor mbo’ers. Naast het onderzoeksrapport dat MKB-Nederland vicevoorzitter Michaël van Straalen vandaag in ontvangst nam, kreeg bedrijf Aramis Allee Wonen de prijs voor het Beste Leerbedrijf van dit jaar uitgereikt. Beste praktijkopleider van Nederland was Sam Nierop.

Het aanbieden van stages en leerbanen is van groot belang voor het aantrekken van personeel binnen een bedrijf. Uit het onderzoek, dat is uitgevoerd door RijnLandavies, blijkt dat een leerbedrijf daarnaast een beter imago heeft en dat de buitenwereld hen ziet als bedrijf dat aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. Tenslotte zorgen jonge mensen voor een open en dynamische sfeer in het bedrijf. De huidige afname van vacatures was reden om een grootschalig onderzoek te doen naar motieven en meerwaarde van leerbedrijven.

Beste Leerbedrijf 2012 van Nederland
Volgens de jury onderscheidt Aramis Allee Wonen zich als leerbedrijf omdat zij midden in de samenleving staat, een voortrekkersrol heeft bij allerlei maatschappelijke projecten en het zakelijke belang op een kenmerkende manier overbrengt op de leerlingen. De dynamiek die het werken met jonge mensen met zich meebrengt, is in de hele organisatie merkbaar.
Sam Nierop is gespecialiseerd in houten kindermeubilair. Volgens de jury was hij de Beste Praktijkopleider van Nederland omdat hij een natuurtalent is met een hart voor opleiden. Zijn ambitieuze houding en de energie die hij op zijn leerlingen overbrengt maakt hem een voorbeeld én ambassadeur voor alle jonge werknemers die de stap naar het praktijkopleiderschap willen maken.

De minister van OCW reikt de prijzen voor het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider van Nederland ieder jaar uit.

Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Bedrijfsleven en beroepsonderwijs vormen de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Samen werken ze aan thema’s als kwalificatiestructuur, examens, beroepspraktijkvorming en opleidingsaanbod. Daarmee optimaliseert SBB de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Met als doel: voldoende en deskundige vakmensen.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!