Betere doorstroming op A67 door innovatieve in-car technologie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant

Op de A67 worden in 2014 drie projecten met innovatieve in-car technologie uitgevoerd. De samenwerkende regionale, provinciale en nationale overheid hebben hiervoor in totaal € 1.500.000,- subsidie beschikbaar gesteld via het programma Brabant in-car III.

Betere doorstroming op A67 door innovatieve in-car technologie

De projecten moeten ertoe leiden dat op de filegevoelige corridor A67 minder files en ongevallen plaatsvinden. De drie projecten richten zich daarbij op betere informatie voor de automobilist en de vrachtwagenchauffeur via in-car technologie.

De regio Zuidoost-Brabant is, naast een toonaangevende regio op het gebied van High Tech Systems en Automotive, ook een belangrijke logistieke regio in Nederland. Snelwegen in Brabant verbinden de havens van Antwerpen en Rotterdam aan de ene kant met het Europese achterland aan de andere kant. De A67 is daarbij een belangrijke schakel. Het is geen geheim dat op deze snelweg vaak files en ongevallen zijn. Deze houden verband met het hoge percentage vrachtverkeer, in combinatie met veel (invoegend) woon-werk verkeer. Om dit op korte termijn en op innovatieve wijze aan te pakken, zijn marktpartijen uitgedaagd slimme in-car oplossingen aan te dragen. De drie winnende consortia presenteren vandaag (donderdag 31 oktober) hun plannen. De consortia zijn:

  • Smoover (Cygnify, Locatienet, Adapticon, TVDV ITS Consultancy, TBouw Communicatie en TU Delft);
  • Doorstroomrijden A67 (Fourtress, Spring Innovation Management, V-tron, Be-mobile, .Tim, Prodrive, Fantazm met support van Groeneveld, TNO en TU Delft);
  • Dynamic Lane Guidance (Technolution BV, TomTom en TU Delft).

De samenwerkende overheden verwachten veel van de drie projecten. Gedeputeerde Ruud van Heugten: “Waar we op koersen, is concreet resultaat in 2014. In de voorgaande subsidieprogramma Brabant in-car I en II hebben we inmiddels zoveel ervaringen opgedaan, dat we nu van het bedrijfsleven vragen om de concrete problemen met in-car technieken op te lossen. Eind 2014 presenteren we de resultaten”.

Beter Benutten in Brabant

Brabant in-car III is een project van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Noord-Brabant en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Brabant in-car III is onderdeel van het rijksprogramma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien en het reiscomfort van de reiziger verbetert. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Kijk voor meer informatie op platform Beter Benutten.

Meer informatie over BBZOB Beter Bereikbaar Zuidoost Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!