Bewondering ondernemerschap UT

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Universiteit Twente

Universiteit Twente werd door minister-president Mark Rutte als voorloper van Nederland genoemd op het gebied van vermarkten van onderzoek.

Bewondering ondernemerschap UT

Onlangs bracht minister-president Mark Rutte een werkbezoek aan de Universiteit Twente. Het bezoek stond in het teken van 'kennis-kunde-kassa'; dus hoe je kennis en innovaties kunt vermarkten. Rutte prees de regio Twente en het ondernemende klimaat op de Universiteit Twente: "Ik ben érg onder de indruk."

Voorloper van Nederland
De minister-president prees de manier waarop de UT als universiteit toegepast onderzoek, fundamenteel onderzoek en ondernemerschap combineert. "Ik ben érg onder de indruk." De Universiteit Twente is volgens Rutte in Europa één van de weinige succesvolle voorbeelden op dit terrein. Hij noemde de Universiteit Twente 'voorloper van Nederland' als het gaat om het vermarkten van onderzoek. Zowel Rutte als Anne Flierman benadrukte dat je zoiets niet alleen in bestuurskamer moet verzinnen, maar dat het van groot belang is dat je het inbedt in de gehele organisatie en er consequent mee bezig bent. De 750 bedrijven die uit de UT zijn voortgekomen bewijzen dat dit in Twente het geval is.

Rutte gaf toe dat hij voordat hij naar de UT kwam, wat vraagtekens had of het vermarkten van kennis en innovaties niet ten koste zou gaan van het fundamentele onderzoek, dat volgens hem van essentieel belang is. Aan het eind van het werkbezoek meldde de minister-president dat hij op dit gebied volledig is gerustgesteld.

Oprecht geïnteresseerd
Anne Flierman sprak na afloop over een zeer geslaagd werkbezoek. "Rutte was oprecht geïnteresseerd. We hebben kunnen laten zien dat we op de UT goed zijn in ondernemerschap en dat we dat voor elkaar krijgen door stug vol te houden, goed te organiseren en door te bouwen op de dingen waar we goed in zijn. Bij ons is dat de ICT en de bio- en nanotechnologie in combinatie met de gedrags- en maatschappijwetenschappen."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!