Bezoek Mansveld aan Spoorzone Moerdijk-Roosendaal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Moerdijk

Op maandag 20 april om 11.30 wordt staatssecretaris Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontvangen in het gemeentehuis van Halderberge naar aanleiding van het project spoorzones Moerdijk- Halderberge- Roosendaal.

Bezoek Mansveld aan Spoorzone Moerdijk-Roosendaal

Als gevolg van de Wet Basisnet Spoor is op het 25 kilometer lange spoortraject Moerdijk - Halderberge - Roosendaal een toename mogelijk van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De veiligheidsrisico's die daarmee gepaard gaan, treffen zo'n 25.000 inwoners die aan of in de omgeving van het spoor wonen. Daarnaast gaat het om tientallen bedrijven met hun werknemers en enkele duizenden bezoekers en gebruikers van diverse gebouwen rond het spoor.

In het gemeentehuis in Oudenbosch ontmoet de staatssecretaris de burgemeesters, een aantal wethouders en inwoners van de drie gemeenten. Aan de hand van een presentatie leggen bestuurders en inwoners de staatssecretaris uit welke bezwaren er allemaal kleven aan de mogelijke toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.moerdijk.nl/basisnet-spoor.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!