Bezoekers topsportevenementen verleiden langer te blijven

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: KvK

“Twente heeft vijf internationale topsportevenementen. Als die bezoekers er toch al zijn, wat is er mooier dan ze langer in Twente te houden? Daarom ondersteunen wij als Kamer van Koophandel het initiatief van het Toeristisch Bureau Twente (TBT) om topsport en toerisme te combineren tot een ijzersterk concept”, aldus de Twentse voorzitter Louis Koopman.

Bezoekers topsportevenementen verleiden langer te blijven

Twente streeft er naar om in 2017 30% meer omzet in de toeristische sector te behalen. De Kamer van Koophandel ondersteunt het initiatief van het Twents Bureau voor Toerisme om de sport en het toerisme samen in de spotlights te zetten en elkaar te laten versterken.

The big Five   
In Twente wordt gesproken over de ‘big five’, vijf sportwedstrijden met een grote reputatie. Enschede Marathon, FBK-Games Hengelo, Triathlon Holten, CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben een lange traditie en genieten nationale en internationale bekendheid. In totaal worden deze evenementen jaarlijks bezocht door ongeveer 200.000 dagrecreanten en toeristen die een paar dagen in Twente verblijven. Deze bezoekers zijn voor de regionale economie van groot belang vanwege de werkgelegenheid en het extra geld dat hun verblijf opbrengt.

Promotiecampagne
Het TBT lanceert daarom een promotiecampagne om meer toeristen voor een langer verblijf in Twente te laten komen. De samenwerking met de vijf sportevenementen maakt het mogelijk meer slagkracht te ontwikkelen in de landelijke profilering en in het aantrekken van bezoekers. De Kamer van Koophandel ziet kansen om de regionale economie te laten profiteren van dit initiatief en ondersteunt de campagne met een financiële bijdrage.

Meer informatie over Twents Bureau voor Toerisme:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!