Bezorgdheid over bedrijventerrein Waalboss

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Omroep Brabant

De gemeenten Den Bosch, Oss, Maasdonk en Bernheze zitten in hun maag met het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Waalboss, ten westen van Heesch.

Bezorgdheid over bedrijventerrein Waalboss

Ze zijn daar op verzoek van de provincie al tien jaar mee bezig, maar op dit moment hebben ondernemers er geen behoefte aan. Dat kost de gemeenten jaarlijks zo'n drie miljoen euro.

Het bedrijventerrein Waalboss zou moeten komen op het grondgebied van Maasdonk en Bernheze, zuidelijk van de snelweg A59. Het zou 125 hectare groot moeten worden. Het gebied ziet er nu nog maagdelijk uit, maar de gemeente heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Er is al voor 60 miljoen euro aan grond gekocht. Dat geld is geleend, en daar moeten de gemeenten jaarlijks 3 miljoen rente over betalen. Ze vrezen dat het heel lang gaat duren voor er iets van dat geld terugverdiend wordt.

Nu niet aan beginnen
Roel Augusteijn is burgemeester van Maasdonk, en voorzitter van de Stuurgroep Waalboss. Hij zegt dat hij nu niet zou beginnen aan zo'n bedrijventerrein. Maar het feit dat er al voor zoveel geld ingestopt is maakt het volgens hem moeilijk nu de stekker eruit te trekken. Bovendien heeft hij goede hoop dat er in de toekomst weer wel behoefte is aan nieuwe bedrijventerreinen in de regio Oss-Den Bosch. Maar hij is ook bang dat dat nog lang duurt, omdat met Oss afgesproken is dat eerst het bedrijventerrein Vorstengrafdonk vol moet zijn voordat er bedrijven naar Waalboss mogen. En dat terrein is nog maar voor veertig procent bezet.

Kerstboom met kluit

Tegenstanders van het bedrijventerrein, zoals Theo van den Heuvel en Cor van Erp vinden dat de gemeenten wel moeten stoppen met de ontwikkeling van het terrein. Ze vinden het zonde van het geld en van de natuur, zeker nu er geen vraag meer is van bedrijven. Ze willen het protestbosje dat langs de A59 is ingericht nieuw leven inblazen, en roepen iedereen die nog een kerstboom met kluit heeft die zaterdag te komen planten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!