Bezuinigingen niet neerleggen bij bedrijven en burgers

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Nederland

De discussie over de bezuinigingen die de komende maand zullen beginnen, moet niet eindigen in lastenverzwaringen voor ondernemers en burgers.

Bezuinigingen niet neerleggen bij bedrijven en burgers

Dat laten MKB-Nederland en VNO-NCW weten in een reactie op de jongste cijfers van het CBS. Deze wijzen uit dat Nederland in een recessie zit. ‘Ondernemers zullen ons uit de recessie moeten helpen, en burgers moeten weer vertrouwen krijgen.’

Het overheidstekort zal wel moeten worden teruggedrongen, om te voorkomen dat Nederland tegen een steeds hogere rente geld moet lenen. Dat is het paard achter de wagen spannen. De ondernemingsorganisaties herhalen hun pleidooi voor een algemene nullijn. Alleen door de overheidssalarissen, de uitkeringen en de uitgaven te bevriezen is het voor het kabinet mogelijk om het overheidstekort snel onder het beoogde percentage van 3 procent te brengen. Het gaat om een ‘solidaire nullijn’, ook de inkomens in de marktsector, van hoog tot laag, moeten meedoen, al zijn bij goed draaiende bedrijven eenmalige, resultaatgebonden stijgingen denkbaar.

We kunnen zelf veel doen om de inflatie te beheersen, via loonmatiging, maar ook door het bevriezen van de vele tarieven die overheden in rekening brengen aan burgers en bedrijven. De twee organisaties pleiten ook voor een plan om de bouwsector te stimuleren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!